Indiferent dacă vă hotărâți să mâncați fără gluten sau doar experimentați, această listă imprimabilă vă va aminti de gama uriașă de alimente fără gluten disponibile. Folosește-l când faci cumpărături și în restaurante pentru a-ți ghida dieta și a explora noi arome.
Cereale, seminte si amidon
- semințe chia
- Porumb și făină de porumb
- Seminte de in
- Ovăz fără gluten
- Mei
- Cartofi, manioc și yucca
- Quinoa
- Orez (toate felurile) și făină de orez
- Sorg și făină de sorg
- Tapioca
Lactate
- Unt
- Lapte
- Majoritatea brânzeturilor (verificați etichetele; unele arome și aditivi pot conține gluten)
- Cele mai multe iaurturi (idem)
Proteină
- Fasole și leguminoase (inclusiv boabe de soia și lapte de soia)
- Carne si pasare
- ouă
- Toate fructele de mare
- Nuci si faina de nuci; majoritatea laptelui de nuci (dacă este etichetat fără gluten)
- Tofu (dacă este etichetat fără gluten; evitați tofu cu aromă, care poate conține gluten)
Legume şi fructe
- Toate fructele și legumele proaspete (congelate, conservate și uscate sunt de obicei bune; verificați etichetele)
- Ierburi proaspete și uscate
- Măsline conservate și borcane (dacă sunt umplute, verificați eticheta)
- Majoritatea murăturilor
- Capere
- Lămâi conservate
Condimente
- Oțet (cu excepția oțetului de malț, a oțetului de secară, a oțetului aromatizat și a oțetului de orez, care toate pot conține gluten; verificați eticheta)
- Uleiuri (măsline, canola, porumb, nucă de cocos, legume, soia, semințe de struguri, susan, șofran și alune)
- Sirop din esență de arțar
- Miere
Băuturi
- Lichioruri distilate
- Cidru tare
- Lichior tare
- Suc
- Sifon
- Vin (deși unele vinuri de desert și majoritatea răcitoarelor de vin conțin gluten)