Sosul de castraveti este perfect pentru a fi consumat în sezonul estival, deoarece este un preparat proaspăt care vă va înveseli prânzurile sau cina în zilele cele mai fierbinți. Pentru că, acest sos fantastic merge bine cu pâinea, cu carne sau cu o parte bună de legume.
Pregătirea este atât de simplă încât, dacă doriți, o puteți face în fiecare zi, deoarece procedura nu prezintă nicio dificultate.
Rețeta de sos de castraveți pentru salate sau crutoane
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de repaus la temperatura camerei: 15-20 minute
Timp de odihnă la frigider: 1-2 ore
Timp total: aproximativ 2 ore
Porții: 6 (din 50 de grame)
Calorii: 35 kcal (pentru fiecare 50 de grame)
Ingrediente
Pregătirea
Mai întâi tăiați capătul castravetelui, curățați-l cu un cojitor de cartofi și radeți-l nici fin, nici prea gros.
Acum puneți-l într-un castron mic, adăugați sare și lăsați-l să se odihnească (la temperatura camerei) timp de aproximativ 15-20 de minute.
După acest timp, se toarnă iaurtul într-un recipient separat, se adaugă usturoiul, mărarul, castravetele (care trebuie mai întâi stors corect cu mâinile pentru a îndepărta apa), oțetul de vin alb și uleiul.
Acum amestecați bine folosind o lingură, astfel încât să puteți obține un amestec cu o consistență omogenă și foarte cremoasă.
În cele din urmă, pentru a vă asigura că aroma tuturor ingredientelor se leagă între ele, puneți-le în frigider timp de aproximativ 1-2 ore.