Această prăjitură de morcovi fără ouă este o rețetă ușoară, foarte moale și gustoasă pe care o puteți prepara fără probleme dacă urmați o dietă sau urmați o dietă sănătoasă. Dacă sunteți alergic la ouă sau pur și simplu nu doriți să includeți acest ingredient în rețetele de desert, puteți face acest tort de morcovi fără ouă.
Este o rețetă rapidă și ușor de preparat și, odată ce o vei gusta, te vei îndrăgosti de ea. Este un desert bogat, dar în același timp ușor, de fapt are foarte puține calorii, doar 190 pe felie! Aceasta este, de asemenea, o modalitate bună de a-i determina pe copii să mănânce morcovi, le va plăcea. Dar să vedem rețeta acum!
Tort de morcovi fara oua
- 250 grame morcov
- 3 linguri amidon
- 90 grame îndulcitor stevie (sau 200 de grame de zahăr brun)
- 1 iaurt simplu
- 250 grame faina
- 50 grame ulei
- 1 plic drojdie
- 70 ml apa
- 1 lingura ulei pentru ungerea tavitei
-
Pentru a face tort de morcov , mai întâi se fierbe morcovii și le scurgeti-i.
-
Apoi, adăugați la morcovi trei linguri de amidon de porumb, 70 ml apă, îndulcitorul și iaurtul și amestecați toate ingredientele.
-
Odată ce ingredientele sunt amestecate, adăugați uleiul de floarea soarelui și bateți din nou pentru a se amesteca bine.
-
Se toarnă amestecul într-un castron și se adaugă făina, punga de drojdie. Acum amestecați cu ajutorul unui tel.
-
Încălzim cuptorul la 180 de grade. Luăm o pensula și ungem tavita. Vom coace tortul aproximativ 40 de minute.
-
După acest timp, lăsați tortul cu morcovi să se răcească și presărați niște zahăr pudra sau câteva bucăți de ciocolată. Feliați și serviți!
Așadar, în cel mai scurt timp, veți avea o prăjitură bogată in morcovi fără ouă pe care să o mâncați la micul dejun, la o gustare sau când
aveti pofta bruscă de desert.