3 alternative naturale și sănătoase la făina albă pentru a limita consumul acesteia și pentru a proteja sănătatea de riscul de probleme digestive, alergii, inflamații


Făina albă poate fi dăunătoare nu numai pentru celiaci, deoarece are un impact negativ asupra sănătății generale, așa că este bine să-i limităm consumul optând pentru alternative naturale mai sănătoase .

Prin făină albă rafinată înțelegem făina făcută din grâu moale. Care este folosit pentru prepararea de: produse de patiserie, gustari procesate, pizza si sosuri.

Utilizarea și consumul său pe scară largă expune sănătatea la riscuri grave. Prin urmare, este bine să nu subestimăm consecințele pe care obiceiurile alimentare proaste le pot avea asupra organismului nostru.

În cazul consumului excesiv de alimente pe bază de făină albă rafinată, cineva este expus la diverse riscuri.

Acest lucru se datorează faptului că este un produs care a suferit diverse proceduri industriale pentru a finaliza procesul de rafinare .

Dar diferitele procese ajung să elimine majoritatea nutrienților cerealelor, în primul rând vitaminele și mineralele.

De fapt, aceste substanțe se pierd în timpul procesului de rafinare care implică utilizarea de substanțe chimice de albire . La sfârșitul procesului, făina capătă astfel culoarea ei alb strălucitoare caracteristică.

Epuizarea nutrienților și prelucrarea industrială fac ca acest tip de făină să fie periculos. De fapt expune la probleme digestive precum: umflarea stomacului si intestinelor.

În plus, consumul excesiv al acestuia este responsabil și de constipația cronică . Faina alba este apoi asimilata mai repede de catre organismul nostru care o transforma in grasime .

Faina alba este atunci responsabila de diverse probleme de sanatate precum: alergii, inflamatii, diabet, artrita, boli de inima.

Din acest motiv este bine să înlocuiți consumul acestuia cu alternative naturale și mai sănătoase.

3 alternative naturale și sănătoase la făina albă rafinată

Ca înlocuitori validi pot fi alese diferite produse naturale din care se obține făina, care ajută la prevenirea diferitelor probleme de sănătate. Iată 3 alternative sănătoase la făina pe bază de grâu.

făină de hrișcă

făină de hrișcă

Din hrisca se obtine o faina sanatoasa, care impreuna cu cea obtinuta din grau integral reprezinta o varianta valabila de a inlocui pe cea rafinata.

Hrișca oferă o bună concentrație de vitamina K, care ajută la îmbunătățirea sănătății sângelui. În plus, menține nivelurile scăzute de glucoză din sânge, ceea ce ajută la prevenirea diabetului.

faina de migdale

faina de migdale

Ca alternativa sanatoasa la faina alba va recomandam faina de migdale, care se obtine doar prin macinarea migdalelor crude.

Acest tip de pulbere din fructe uscate asigură multe beneficii. De fapt, este un remediu pentru reducerea nivelului de colesterol rău . Dar este și un aliat util în prevenirea bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral. Asta pentru ca este o faina bogata in: magneziu, fibre si grasimi polinesaturate.

Făină de cocos

făina de cocos

Pentru deserturi se recomanda folosirea a ceea ce se numeste gresit faina de cocos . Această pulbere poate fi folosită pentru a înlocui făina albă pentru pâine și coacere.

Este un produs în care se concentrează o cantitate bună de fibre și proteine. Făina de cocos este, de asemenea, bogată în grăsimi sănătoase care stimulează facultățile creierului. În plus, conține puține zaharuri și calorii, compensate însă de o sursă prețioasă de carbohidrați digerabili.