Anxietatea matinală: cauze și remedii naturiste


Anxietatea matinală , când dimineața nu are aur în gură. Se întâmplă adesea celor care sunt deja anxioși din fire, dar anxietatea de această dimineață este o senzație deosebită care poate tulbura sufletul chiar și celor care au o atitudine senină și aproape zen în restul zilei.

Această anxietate vine imediat ce deschidem ochii, ne prinde cu nerăbdare și nici nu ne dă timp să înțelegem cât este ceasul, ce zi este și dacă va ploua astăzi. Se arată ca un sentiment de neliniște, nesiguranță și uneori chiar oboseală profundă.

Cei care sunt atacați de anxietatea matinală pot cădea la cheremul pesimismului și pe termen lung, zi de zi, suferă de depresie, motiv pentru care anxietatea matinală nu trebuie subestimată.

Cauzele anxietății matinale

Adesea cauzele trebuie căutate privind înăuntru. Nu are rost să dai vina pe șeful neplăcut sau pe partenerul morocănos, pe fiul obraznic sau pe vecinul care face zgomot în zori. Anxietatea matinală vine din interior.

Poate fi rezultatul unui ansamblu de situații, uneori de neînțeles, care ni se blochează în cap, poate fără să ne dăm seama, și care ne fac să simțim anxietate și ne fac inima să bată cu putere.

Ne simțim prinși, încă de la primele ore ale zilei, într-un vârtej de anxietate pe care poate nici nu îl putem descrie în cuvinte dar care nu ne lasă să gândim.  Anxietatea matinală poate fi cauzată și de tulburările de somn, o alimentație incorectă și consumul ridicat de cofeină, în timpul zilei poate avea efecte negative evidente dacă este neglijată.

Remedii naturiste împotriva anxietății matinale

Există multe remedii naturiste pentru a trata stările de anxietate nepatologice matinale. Yoga , respirație yoga , meditație și ceaiuri relaxante din plante .

Un remediu naturist foarte apreciat este sunătoarea sau picăturile de sunătoare care se iau diluate în apă.

Cum să depășești anxietatea de dimineață

Există strategii foarte simple pe care le putem aplica pentru a învinge această senzație neplăcută care ne distruge dimineața și întreaga zi. Unul dintre acestea este exercițiul fizic. Simplu dar foarte eficient. Mulți recomandă să vă întindeți ca pisicile, să vă întindeți și să petreceți câteva minute simțindu-vă corpul reactiv . In felul acesta te ridici din pat cu sufletul mult mai senin, te eliberezi de anxietate si continui reincarcat si mai senin.

Chiar și o organizare proastă, în viața profesională sau altfel, poate provoca pe termen lung anxietate matinală și, prin urmare, este o idee bună să încerci să faci liste și programe clare și precise , astfel încât fiecare zi să nu pară o aventură plină de necunoscute și angajamente nefixate care ne pot lua prin surprindere.

A treia strategie împotriva anxietății matinale este gândirea pozitivă . Nimic eteric și zen, decât conștientizarea că în prezent există multe lucruri pozitive pe care ne putem baza.

Simptomele anxietății matinale

Cei care suferă de anxietate dimineața știu ce înseamnă: te trezești cu inima bătând cu putere, uneori transpirați și gâfâind. Simțirea de emoții negative, cum ar fi frică excesivă, teamă și îngrijorare, chiar și durere în piept și dificultăți de respirație.

Printre simptomele clasice ale anxietății matinale se numără colita, cefaleea, crampele de stomac, durerile de gât și un sentiment de dezorientare. Simptomul predominant este însă oboseala profundă la mijlocul dimineții, cauzată de consumul mare de energie produs de anxietatea însăși.

Anxietate de dimineață și greață

Un alt simptom al anxietății poate fi greața . Se întâmplă mai ales celor care suferă deja de greață atunci când sunt deosebit de nervoși și celor care degajă emoții și tensiuni pe stomac.

Anxietate de dimineață și diaree

Diareea nu este un simptom frecvent al anxietății matinale și apare de obicei în cazuri extreme și la persoanele deja predispuse la probleme intestinale Simptome mai clasice sunt oboseala, nervozitatea, iritabilitatea și graba constantă.