Cauze și remedii naturiste pentru eczeme


Eczema, o problemă enervantă care poate provoca durere și disconfort. Pe față sau pe scalp, pe mâini și aproape peste tot. Există cauze diferite dar și numeroase remedii naturiste pentru a o vindeca . ii cunosti?

Ce este eczema

Eczema este mai frecventă decât crezi, nu este etalată pentru a nu zăbovi asupra disconfortului pe care îl creează, dar nu are rost să te prefaci că nu există. Mai bine să privești acest inamic în față și să înveți cum să-i tratezi simptomele foarte enervante folosind cât mai puține medicamente.

Când vorbim despre eczemă, ne referim la o reacție inflamatorie a pielii care ne face să simțim foarte mâncărimi și provoacă apariția roșeii. Se poate întâmpla, de asemenea, să se formeze mici cruste și vezicule .

Cauzele eczemei

De cele mai multe ori apare această inflamație, este un simptom al alergiilor de contact. Substanțele care provoacă această problemă se găsesc în produsele de uz casnic, detergenți, săpunuri sau cosmetice dar și în țesături și haine. Cu toate acestea, există și alte tipuri de eczeme care sunt cauzate de alte cauze, de exemplu, de condițiile climatice externe sau de starea fizică a subiectului însuși, de infecții bacteriene sau de înaintarea în vârstă.

Eczema atopică

Când apar plăci roșii, pielea pare mai uscată decât de obicei și simțim multă mâncărime, atunci suntem în cazul atopic. Sunt cei care îl au cu simptome aproape insuportabile, iar cei care abia îl observă, depinde de vârsta și starea generală de sănătate a persoanei , în plus eczema în sine are propria evoluție.

Trece de la o perioadă de exacerbare la o perioadă de remisie. Acest tip de problemă este frecventă mai ales în primele trei luni de viață, sau la subiecții care sunt predispuși la astm bronșic și alergii alimentare.

Eczema de contact

După cum am menționat deja, eczema poate apărea ca o consecință a prezenței pe piele a unor substanțe pe care nu le putem tolera. Se poate întâmpla ca reacția inflamatorie să apară chiar și după câțiva ani și ca dintr-o dată să fim nevoiți să fim atenți la ce produse de curățare folosim, la cremele și cosmeticele pe care le aplicăm pe față și pe corp, la eticheta hainelor pe care le folosim. purta.

Eczemă pe față

Din fericire, nu este printre cele mai frecvente și poate apărea fie din cauza unei alergii de contact, așa cum tocmai am explicat, fie din cauza frecării continue a pielii. Chiar și zgârieturile pe o față deja sensibilă pot declanșa inflamații, un alt moment cu risc este faza de bătrânețe, mai ales dacă locuiești în locuri cu un nivel scăzut de umiditate

Eczeme pe mâini

Când pielea mâinilor este inflamată, pentru eczeme , una dintre cauze poate fi alergia la latex. Sau la una dintre substanțele deja menționate pe care o atingem de obicei cu mâinile.

Remedii naturale pentru eczeme

Există mai multe remedii naturiste pentru a încerca să calmeze simptomele eczemei , așa că să nu ne pierdem inima și să nu pierdem timpul plângându-ne. Sărurile Epsom , de exemplu, sunt un remediu natural eficient pe bază de sulfat de magneziu și au proprietăți emoliente: să încercăm să le dizolvăm în apă și apoi să ne bucurăm de o baie liniștitoare și relaxantă.

Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, liniștitor și trebuie folosit în același mod, în timp ce oțetul de mere trebuie întins pe părțile inflamate, având în vedere proprietățile sale antibacteriene și antifungice care reduc urmele lăsate pe piele de eczeme. Dacă nu ne place mirosul de oțet, să încercăm uleiul de măsline extravirgin, un puternic antiinflamator care catifelează pielea, sau uleiul de cocos organic.

Mai puțin lichid, dar la fel de eficient, există și unt de shea de întins , care este foarte potrivit pentru tratarea înroșirii și eczemelor, făcând și pielea mai elastică. Cei care nu-l urăsc pot folosi usturoiul, aplicând un extract din lichidul acestuia în zona afectată.

În timp ce alegem ce remediu să încercăm, sorbim un ceai de mușețel din plante care, cu proprietățile sale calmante și liniștitoare, poate vindeca eczemele din interior , relaxându-ne. O ultimă variantă pe care o propun este gelul de aloe vera propus de Naissance, despre care găsiți mai multe informații pe această pagină Amazon .

Aș dori să vă informez că acest gel calmant este realizat din Aloe cultivată după criteriile agriculturii ecologice și că nu au fost folosite animale pentru a efectua teste pentru a-și dezvolta formula.

Gelul de aloe vera Naissance conține vitamina A (beta-caroten), vitamina C, vitamina E și acid folic. Poate fi folosit pe corp, fata si par, se absoarbe usor, nu lasa reziduuri si nu este gras. Este potrivit pentru toate tipurile de piele.