Ce spune forma abdomenului tău despre tine? Cele mai comune opțiuni care vă dezvăluie sănătatea și cum să aveți un abdomen plat și tonifiat


Ce spune forma abdomenului tău despre tine? Poate dezvălui lucruri cu adevărat importante despre stilul tău de viață și sănătate. Citiți articolul nostru pentru a afla!

Suntem bombardați zilnic de imagini care vorbesc despre corp și despre căutarea formei și perfecțiunii atletice. Dintre acestea, problema burticii este printre cele mai populare: abdomen plat, abdomen sculptat, acestea sunt dorintele care apar cel mai frecvent.

Problema burticii, insa, nu se datoreaza doar unei iubiri neconditionate pentru mancarea buna si delicatese, ci poate proveni si din alte aspecte.

Cele mai frecvente cauze care determină burtica sunt: ​​excesul de grăsime și incapacitatea de a o elimina, umflarea, retenția de lichide și, de asemenea, consecințele nașterii. Deci, să vedem diferitele tipuri de burtă și cum să le reducem disconfortul.

Ce spune forma abdomenului tău despre tine?

Forma burticii

1- Burta umflată

Caracteristica principală a acestei burte este că își schimbă forma și dimensiunea pe măsură ce trec orele. Relaxarea crește de la forma originală de dimineață la forma de după-amiază/seară. Acest lucru se întâmplă fie din cauza acumulării de gaze, fie din cauza dificultăților digestive.

Acest tip de burtă poate afecta atât femeile supraponderale, cât și femeile slabe. Este legat de intoleranțe alimentare, alergii sau obiceiuri alimentare incorecte. Alimentele pe bază de lactoză, drojdia, excesul de alcool, intoleranța la gluten pot provoca umflarea burticii.

Sfatul experților nu este doar să evitați anumite alimente, ci și să beți multă apă în timpul zilei și să mâncați calm și fără grabă.

2- Burta mică și joasă

Mic și scăzut

Este tipic mai ales acelor femei care au cariere foarte solicitante si ritmurile zilei marcate de secunde. De fapt, poate apărea și celor care merg la sală sau urmează în mod constant aceeași dietă,  fără a provoca modificări în obiceiurile alimentare.

De fapt, ce se întâmplă: acel exces de grăsime poate fi eliminat în unele părți ale corpului, fără a putea afecta totuși acea parte a corpului care rămâne imună la ore de centrifugare sau diete bazate pe alimentele obișnuite. Sfatul este să mănânci mult mai multe legume și alimente pe bază de fibre și să faci lucru aerobic timp de cel puțin o oră, de câteva ori pe săptămână.

3- Burtica postpartum

Oricine a născut recent poate avea acest tip de burtă. Este voluminos în partea inferioară și poate rămâne chiar și doi ani de la livrare. După sarcină, uterul „coboară” și devine mai greu. Astfel, ar putea dura câteva luni pentru a reveni la normal.

Fără prea multe probleme, experții recomandă consumul de suplimente cu ulei de pește, care pot ajuta datorită producției de hormoni responsabili cu reducerea apetitului.

O altă opțiune este consumul de acizi grași nesaturați (se găsesc de exemplu în avocado, somon și semințele de chia). Ele oferă o mulțime de nutrienți și, deși nu te ajută să slăbești, îți oferă multă energie și sprijin în exercițiul fizic.

Stresul, un mare dușman

4- Streseaza burtica

Caracteristici de formă

Este una dintre cele mai frecvente mai ales în ultima vreme.
Acest tip de burtă se caracterizează printr-o umflătură dură, proeminentă în zona de la diafragmă până la buric. Este produs nu numai de alimentele nesănătoase pe care le consumi, ci și de producția unui hormon numit cortizol care, conform diverselor studii, acumulează grăsime în jurul stomacului. .

Alimentele mai sănătoase și, mai presus de toate, puține exerciții relaxante ajută la combaterea acestui tip de burtă.