Fără categorie

Ce sunt fructele alcaline? Beneficii pentru sănătate, efecte secundare și multe altele


Fructele alcaline sunt un grup de fructe cu un nivel mai scăzut de aciditate. Bananele, merele și avocado sunt câteva fructe care se încadrează în această categorie și ajută la neutralizarea nivelurilor de acid din organism. În acest articol, citiți și înțelegeți mai bine conceptul de alcalin, o listă de fructe alcaline care sunt bune pentru sănătatea noastră, beneficiile lor potențiale pentru sănătate și posibilele efecte secundare și alergiile pe care le putem dezvolta în urma acestuia.

Ce este „alcalin” și de ce este necesar?

Alcalin fiind un concept vag familiar, haideți să vă reîmprospătăm memoria și să înțelegem ce este. Alcalinul este desemnat ca orice are o valoare a pH-ului de peste 7 și este exact opusul oricărui acid, care are o valoare a pH-ului mai mică de 7. Chiar și corpul uman urmează acest concept. Se spune că stomacul nostru, încărcat cu acid clorhidric, are un pH între 2,8 și 3,7, ceea ce îl face acid. Pe de altă parte, se spune că nivelul nostru de pH din sânge este de 7,3, ceea ce îl face alcalin.

Cunoscută astăzi popular drept „dieta alcalină”, această dietă și-a găsit susținători în celebrități precum Victoria Beckham, Jennifer Aniston și Gwyneth Paltrow. Originar din teoria cenușii acide, acesta afirmă că alimentele pe care le consumăm afectează nivelurile acide sau alcaline din corpul nostru. Deși trebuie efectuate mai multe studii, studiile limitate sugerează că o dietă bogată în fructe și legume alcaline poate aduce beneficii persoanelor care suferă de boli renale cronice.

Acum că știm ce este alcalin și de ce avem nevoie de el, să ne uităm la o listă de fructe alcaline care sunt bune pentru sănătatea noastră.

4 fructe alcaline pentru o sănătate bună

Fructele alcaline sunt fructele care au un nivel de pH mai ridicat și un nivel de aciditate mai scăzut. Să citim despre diferitele tipuri de fructe alcaline care pot fi benefice pentru sănătatea noastră.

1. Merele

Merele sunt unul dintre cele mai populare fructe la nivel global din motive întemeiate. Un măr de mărime medie cu un diametru de 3 inci furnizează 94,6 calorii. Împreună cu aceasta, merele oferă o serie de nutrienți, cum ar fi vitamina A, vitamina C, calciu și vitamina K. Sunt pline de nutrienți și oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Cercetările sugerează că merele pot ajuta la pierderea acelor kilograme în plus, la îmbunătățirea sănătății oaselor și la reducerea simptomelor de astm, printre altele.

2. Banane

Dacă cauți ceva care să-ți stimuleze energia, atunci bananele sunt alegerea perfectă pentru tine. Cu un număr de calorii de 505, 1 banană mare oferă, de asemenea, potasiu, magneziu și fosfor. Bogate în fibre, cercetările indică faptul că bananele sunt bune pentru activitatea ta digestivă. Împreună cu aceasta, bananele pot ajuta, de asemenea, la scăderea riscului de ulcer, accident vascular cerebral și chiar să vă ajute să treceți peste această mahmureală urâtă.

3. Avocado

Un fruct de care cu siguranță nu te poți lipsi este avocado. USDA sugerează că 1 cană de avocado feliat vă poate oferi un impuls uimitor de 234 de calorii. Cu un conținut ridicat de minerale precum potasiu, magneziu, fosfor și vitamina A, nu este de mirare că avocado reprezintă o opțiune sănătoasă pentru tine. Folosit adesea de industria farmaceutică pentru proprietățile sale medicinale, o analiză a literaturii de specialitate a constatat că avocado poate ajuta nu numai la reducerea colesterolului, dar ar putea juca și un rol în sănătatea noastră cardiovasculară.

4. Pepeni galbeni

Pepenii galbeni sunt săraci în grăsimi și zahăr, făcându-i un adaos excelent pentru dieta ta. Pe lângă aceasta, pepenii galbeni sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C și beta-caroten, făcându-i o sursă de alimente foarte hrănitoare. Datorită prezenței antioxidanților precum flavonoidele, pepenii pot fi folositori în combaterea inflamației și în reducerea radicalilor liberi.

Această listă diversă de fructe alcaline arată că acestea pot fi completări grozave la dieta ta și pot oferi chiar o alternativă mai sănătoasă la gustări. Să verificăm potențialele beneficii pe care le oferă pentru sănătate.

5 beneficii potențiale pentru sănătate ale fructelor alcaline

Am știut când creștem că fructele sunt sănătoase și sunt grozave pentru noi. Să înțelegem în detaliu cum aceste fructe sunt bune pentru noi.

1. Te poate ajuta să scapi de acele kilograme în plus

Dacă cauți fructe care te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus, nu mai căuta. A fost realizat un studiu pentru a vedea efectul merelor asupra scăderii în greutate. Patruzeci și nouă de femei supraponderale cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani au fost rugate să mănânce mere timp de 10 săptămâni. S-a văzut că aceste femei au slăbit 2 kilograme în comparație cu alte femei care au mâncat în schimb prăjituri de ovăz sau pere, ceea ce sugerează că merele ar putea juca un rol esențial în reducerea greutății.

Dacă nu vă plac merele, puteți opta oricând pentru banane ca alegere perfectă pentru pierderea în greutate. Cercetătorii au studiat efectul amidonului de banane și al laptelui de soia asupra persoanelor obeze diagnosticate cu diabet de tip 2. Administrat zilnic 24 g de amidon de banane timp de 4 săptămâni, pacienții au slăbit 2 kilograme și au raportat o creștere a sensibilității la insulină.

Chiar dacă aceste rezultate par promițătoare, trebuie făcute mai multe studii pentru a fundamenta această asociere.

2. Vă poate oferi ochi sănătoși

Cercetările sugerează că fructele precum pepenii și avocado sunt bune pentru ochi. Cum? Luteina și zeaxantina, care sunt antioxidanți care conferă culoare multor fructe, cum ar fi pepenii galbeni și avocado, au fost asociate cu reducerea progresiei și dezvoltării degenerescenței maculare și a cataractei.

3. Poate ajuta la digestie

Știați că bananele și curmalele vă fac sistemul digestiv să funcționeze sănătos? Cercetările sugerează că bananele au fost folosite de mulți ani pentru a trata tulburările stomacale, cum ar fi ulcerul și pentru a îmbunătăți funcționarea tractului digestiv. Nu subestima întâlnirile pentru că sunt excelente și pentru intestinul tău. Douăzeci și două de persoane sănătoase au fost rugate să consume curmale timp de 21 de zile. Cercetătorii au observat o creștere semnificativă a mișcărilor intestinale împreună cu o scădere a nivelului de amoniac din scaun, ceea ce indică faptul că curmalele pot juca un rol în menținerea unui sistem digestiv sănătos.

4. Poate ajuta la sănătatea creierului tău

A fost realizat un studiu în care șoarecilor cu boala Alzheimer li s-au dat curmale și memoria lor a fost evaluată la 4 luni și, respectiv, 14 luni. În comparație cu o dietă standard pentru șoareci, șoarecii cărora li sa dat curmale au arătat o îmbunătățire semnificativă a memoriei spațiale și a capacității de învățare. Acest studiu sugerează potențialul rol pe care datele pe care le-ar putea avea asupra memoriei dvs.  Un alt studiu a indicat că concentratul de suc de mere a jucat un rol important în reducerea degenerării funcției cognitive la șoarecii întârziați. În timp ce studiile pe animale arată o mulțime de baluri de absolvire, vor trebui efectuate studii pe oameni pentru a înțelege acest lucru în continuare.

5. Poate reduce nivelul de colesterol

Știința sugerează că atât bananele, cât și avocado joacă un rol important în reducerea nivelului de colesterol. A fost efectuat un studiu pentru a vedea efectul pudrei de flori de banane asupra șobolanilor Wistar timp de 4 săptămâni. Cercetătorii au observat o scădere a nivelurilor de colesterol total și non-HDL, propunând că bananele sunt esențiale în reducerea nivelului de colesterol. S-a demonstrat că chiar și avocado scade colesterolul LDL (nivelurile de colesterol rău) la șobolani, deși trebuie efectuate mai multe cercetări la oameni pentru a fundamenta această asociere.

De la a juca un rol în sănătatea creierului și a ochilor până la reducerea nivelului de colesterol, fructele alcaline sunt un plus sănătos pentru dieta și stilul tău de viață. Dar, înainte să mergeți mai departe și să cumpărați aceste fructe, să ne uităm la câteva dintre măsurile de precauție pe care ar trebui să le luați.

Precauții care trebuie luate în considerare atunci când consumați fructe alcaline

Fructele alcaline au demonstrat până acum că sunt benefice pentru noi. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont înainte de a consuma fructe alcaline.

  • Este recomandat să vă spălați bine fructele înainte de consum, din cauza posibilei expuneri la insecticide și pesticide.
  • Refrigerați fructele după ce le tăiați în recipiente ermetice și păstrați-le separate de orice carne pentru a evita contaminarea încrucișată.
  • Tăiați părțile putrede ale fructelor înainte de a le mânca.

Este foarte esențial să țineți cont de aceste sfaturi înainte de a cumpăra și a consuma fructele. Să vedem ce au de spus cercetările despre unele dintre posibilele efecte secundare ale acestor fructe.

Posibile efecte secundare și alergii ale fructelor alcaline

Totul are argumentele sale pro și contra. Să aruncăm o privire la unele dintre posibilele efecte secundare și alergii care pot apărea din cauza acestor fructe.

  • Fructele precum bananele, avocado și curmalele sunt bogate în fibre. În timp ce fibrele sunt excelente pentru îmbunătățirea mișcărilor intestinale, cercetările sugerează că consumul de cantități mari de fibre poate duce la balonare, eructație și flatulență.
  • Cercetările indică faptul că fructele precum curmalele și pepenii galbeni sunt potențiali alergeni și pot provoca reacții alergice. Într-un astfel de caz, cel mai bine este să evitați consumul lor și să alegeți alte fructe precum bananele și merele.
  • Dacă sunteți o persoană care are migrene des, cel mai bine este să evitați bananele, deoarece cercetările au indicat că acestea pot juca un rol în declanșarea migrenelor.

rezumat

Fructele alcaline, cu nivelurile lor scăzute de acid, au o varietate de beneficii. Daca esti una dintre acele persoane care sunt alergice la oricare dintre aceste fructe sau care sufera de migrene, cel mai bine este sa eviti sa le consumi. Deși sunt necesare mai multe cercetări, știința sugerează că aportul de fructe alcaline, cum ar fi bananele, mere, curmale etc. joacă un rol esențial în reducerea nivelului de colesterol, menținerea sănătății creierului și ochilor, demonstrând că acestea sunt adaosuri grozave la dieta ta.


admin

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată.