Cele 10 suplimente naturale utile pentru sănătate


Iată câteva  suplimente naturale utile pentru îmbunătățirea stării de bine a organismului. Ce supliment să folosiți dacă este necesar: de la suplimente pentru sportivi la cele pentru îmbunătățirea creșterii părului și a unghiilor.

Suplimente pentru bătrâni și suplimente pentru îmbunătățirea fertilității feminine sau masculine.

Pentru toate  suplimentele naturale  menționate vă vom spune unde să le găsiți sau o pagină detaliată care vă va oferi toate informațiile despre proprietăți, contraindicații și dozaj. Vă reamintim că, înainte de a utiliza orice supliment, chiar dacă natural, este indicat să vă adresați medicului dumneavoastră sau a unui bun homeopat.

Decoctul de salată verde

Supliment de sare minerală naturală

Salata verde oferă micronutrienți importanți precum fier, calciu, fosfor, cupru, potasiu, sodiu și multe altele. Pentru toate informatiile:  salata verde, proprietati terapeutice

drojdie de bere

Supliment excelent de vitamina B

Drojdia de bere , sursa naturala de saruri minerale, vitamine si proteine, reprezinta un supliment natural valabil  pentru sportivi, varstnici, convalescenti si de asemenea pentru cei care doresc sa intareasca unghiile si parul sau sa-si imbunatateasca cresterea. Drojdia este cea mai completa sursa de vitamine din complexul B, in special cea mult cautata vitamina B9 sau acid folic, foarte util in timpul sarcinii.

Ulei de primula

Util mai ales pentru femei

Are proprietăți antitumorale și oferă acizi grași esențiali. Excelent pentru contracararea sindromului premenstrual, a dezechilibrelor hormonale, a inflamației și pentru a ajuta la fertilitatea feminină; îmbunătățește ovulația. Îmbunătățește circulația și promovează activitatea cardiacă.

Pentru toate informațiile despre aport, unde îl găsiți și proprietăți, consultați pagina:  ulei de primulă .

Ulei de borage

Util mai ales în timpul menopauzei

Uleiul de borage  furnizează micronutrienți prețioși, cum ar fi vitaminele și sărurile minerale, furnizează acizi grași esențiali precum celebrii  omega-3, omega-6 și, în special, acidul linolenic .

Fitocomplexul continut in celulele vegetale de ulei de borage pare util in reechilibrarea nivelurilor hormonale la femeile aflate la menopauza.

Poate fi folosit în combinație cu ulei de borage ca supliment natural  pentru a îmbunătăți fertilitatea feminină.

Unde să-l găsesc? În farmacie sau farmacie.

Uleiul de borage poate fi folosit și pentru a strânge pielea (în special cea a sânilor sau a abdomenului inferior). Pentru aceasta utilizare va recomandam sa cititi articolul dedicat uleiului de borage pentru piele si par .

Serenoa repens

Util mai ales pentru oameni

Combate alopecia androgenă (căderea părului legată de factori hormonali). Este un bun supliment natural  pentru îmbunătățirea sănătății prostatei și reechilibrarea hormonilor masculini.

Este utilizat pe scară largă ca  supliment natural  pentru a contracara astenia sexuală și scăderea libidoului (este folosit și pentru tulburări sexuale precum disfuncția erectilă). Pentru toate informațiile utile vă trimitem la pagina dedicată:  Serenoa repens .

Usturoi negru

Ajută inima, ficatul și întregul corp

Este un remediu natural străvechi utilizat pe scară largă în China și Japonia. Usturoiul negru nu este o varietate specială de usturoi… este clasicul usturoi comestibil lăsat să fermenteze pentru a-și îmbogăți și a-și spori proprietățile. Pentru toate informațiile despre unde îl găsiți și care sunt beneficiile și utilizările sale ca  supliment natural,  vă invităm să vizitați pagina dedicată: usturoiul negru .

Usturoi alb

Supliment natural care ajută inima

Oferă polifenoli, îmbunătățește apărarea imună și poate fi considerat un antibiotic natural ușor. Usturoiul este capabil să scadă tensiunea arterială și coagulabilitatea sângelui, reduce colesterolul și trigliceridele, scăzând riscul formării de trombi în artere.

Pentru toate informațiile: usturoi, proprietăți .

Tribolo

Supliment natural pentru sportivi

Tribulus  este folosit în medicina Ayurveda pentru a proteja ficatul și tractul urinar, deși popularitatea sa este legată de beneficiile pe care le poate aduce fertilității masculine și feminine 

În special, atât la bărbați, cât și la femei, ar fi capabil să contracareze astenia sexuală și scăderea libidoului. La bărbați, este utilizat și pentru tulburări sexuale, cum ar fi disfuncția erectilă. Are multe proprietăți de stimulare și regenerare, pentru care este popular în rândul sportivilor.

Pentru toate informațiile despre cum să-l folosești și unde să-l găsești, te trimitem la pagina dedicată:  tribble, plant and properties .

Tei argintiu

Supliment natural util în caz de febră

Datorită proprietăților sale, teiul este util în combaterea durerilor de stomac, a durerilor de cap, a nervozității, a stresului, a insomniei, a hipertensiunii ușoare (hipertensiunii de stres), a anxietății, a răcelilor și a simptomelor gripei.

Pentru toate informatiile: tei argintiu, proprietate .

Rapunzel

Supliment natural de vitamina C

Foarte util pentru îmbunătățirea apărării imune. Rădăcinile sunt bogate în vitamina C, proteine ​​vegetale, săruri minerale și inulină. Pentru toate informațiile:  Rapunzel, plantă și proprietăți .