Cele mai bune smoothie-uri de băut pe stomacul gol


Smoothie-urile de post sunt o modalitate de a începe dimineața cu energie , vitalitate și bună dispoziție este cel mai eficient medicament natural preventiv pentru a ne menține sănătoși și plini de echilibru. Vă sugerăm să începeți ziua cu piureuri naturale care vă vor oferi nutrienții de care aveți nevoie.

Iată 5 propuneri delicioase cu smoothie-uri de băut pe stomacul gol, cu adevărat foarte sănătoase pe bază de fructe și legume.

Cum să pregătiți smoothie-uri de băut pe stomacul gol
Cel mai simplu și mai rapid mod de a face smoothie-uri de post acasă este utilizarea unui blender. Cu toate acestea, dacă nu aveți acest aparat acasă, puteți folosi un mixer și, dacă smoothie-ul are prea multe fibre, îl puteți filtra înainte de a-l bea.

Dacă fructele și legumele sunt organice, le putem folosi fără a scoate coaja, evident spălându-le întotdeauna foarte bine. De asemenea, vă recomandăm să includeți semințe, ca în cazul strugurilor, pepene verde sau lămâie.

Când trebuie să le bei?
Momentul ideal pentru a vă bucura de proprietățile lor este pe stomacul gol, cu aproximativ 15 minute înainte de micul dejun. Este momentul în care organismul este cel mai receptiv și poate asimila substanțele nutritive, precum și un mod excelent de a pune capăt postului de noapte și de a stimula stomacul, astfel încât acesta să înceapă să separe sucurile gastrice.

Le putem lua și la jumătatea dimineții sau la jumătatea după-amiezii. Pentru a observa efectele lor, trebuie să le bem regulat timp de cel puțin 2 săptămâni.

Mere și morcov
Mărul este un fruct neutru care se combină perfect cu orice mâncare. Are multe proprietăți și, după cum se spune, „un măr pe zi îl ține pe doctor departe”.

Atât mărul, cât și morcovul sunt benefice în special pentru piele, iar combinația lor conferă smoothie-ului o aromă dulce și delicioasă.

Pere și struguri
Para este un fruct foarte bogat în siliciu, un mineral esențial atât pentru frumusețea pielii, a părului și a unghiilor, cât și pentru sănătatea oaselor și a articulațiilor. Aroma sa dulce se combină perfect cu nuanțele acide și dulci ale strugurilor.

Dacă alegem struguri roșii, trebuie să știm că acest fruct este bogat în biflavonoizi și conține și resveratrol, un bine cunoscut principiu nutrițional folosit în ultimii ani în cosmetică, precum și pentru capacitatea sa de a inhiba creșterea celulelor canceroase.

Ananas și portocala
Acest suc tropical este cu adevărat delicios, ne ajută să creștem apărarea și să slăbim, în același timp oferă o doză bună de energie în primele ore ale dimineții.

Ananasul ne permite să eliminăm excesul de lichide din organism și, mai mult, îmbunătățește funcția digestivă datorită capacității sale de a stimula sucurile gastrice și antiinflamator al tractului digestiv.

Portocala este un fruct ideal de luat dimineața, de fapt activează corpul și îmbunătățește starea de spirit. Este ideal atunci când simțim că apărarea noastră este scăzută sau când ne confruntăm cu primele simptome ale răcelii sau gripei.

Pepene verde și mentă
Unul dintre cele mai răcoritoare și diuretice smoothie-uri, ideal pentru zilele toride și pentru cei care suferă de retenție de apă.

Pepenele verde este un fruct foarte bogat în apă și fibre, potrivit pentru includerea în dietele de slăbire. Cu toate acestea, este important să subliniem că este întotdeauna recomandabil să îl consumați între mese pentru a-l digera corect.

Menta aduce o notă originală. Această plantă este una dintre cele mai răcoritoare și, în plus, are importante proprietăți digestive. Trebuie să adăugăm două frunze de mentă proaspete la fiecare pahar de smoothie.

Lămâie, țelină și ghimbir
Ultimul smoothie pe care îl oferim este foarte purificator, potrivit pentru persoanele care se simt obosite sau pline de toxine și care au nevoie de o bună curățare internă.

Lămâia este unul dintre cele mai purificatoare fructe și ne ajută să digerăm și să dizolvăm grăsimile. Foarte bogat în vitamina C, este un antioxidant excelent și previne majoritatea problemelor de sănătate.

Țelina elimină excesul de lichide din organism și oferă multe minerale. Ne ajută să reglăm și să îmbunătățim funcția renală.

Ghimbirul, pe de altă parte, este un condiment perfect pentru imbunatatirea digestiei si cresterea metabolismului. Doar adăugați o felie de ghimbir crud la fiecare smoothie sau puteți adăuga sub formă de pulbere.