Dormitul gol este bun pentru sănătatea ta: 7 beneficii dovedite științific care te vor convinge să mergi la culcare purtând nimic


Există motive dovedite științific care confirmă că dormitul gol este bun pentru sănătatea ta , fiind un obicei care oferă diverse beneficii.

Mersul la culcare este unul dintre cele mai relaxante momente mai ales după o zi lungă și grea de muncă. Dar nu este întotdeauna posibil să te bucuri de un somn bun .

Mulți oameni se confruntă cu episoade de insomnie și alte tulburări de somn în fiecare noapte. Acești factori fac imposibil să te bucuri de un somn odihnitor.

Potrivit unor date stiintifice, dormitul gol ar fi solutia pentru a te bucura de un somn bun dar si de alte efecte benefice.

Dormitul bine afectează sănătatea, așa cum au confirmat diverse studii. De fapt, un bărbat poate supraviețui aproape 30 de zile fără să mănânce, dar riscă să moară după 11 zile fără somn .

Odihna și recuperarea energiei și puterii este esențială pentru ca organismul să trăiască bine.

O activitate complexă precum somnul este reglată de glanda pineală , numită al treilea ochi , situată în centrul frunții, chiar între cei doi ochi. Rolul principal al acestei glande este de a regla ciclul circadian sau alternanța dintre veghe și somn.

Acest lucru asigură un sistem imunitar puternic și o bună funcționare a organelor.

În caz contrar, riscați consecințe grave. Lipsa somnului este cauza unor boli precum diabetul, problemele cardiace și obezitatea.

Așadar, somnul este o parte esențială a vieții unui bărbat și orice modificare pune sănătatea în pericol. După o noapte nedorită sau un somn agitat, te trezești obosit și lipsit de concentrare.

Pentru a rezolva orice tulburări de somn și pentru a promova o noapte bună de odihnă, ați putea îmbrățișa obiceiul de a dormi gol.

De fapt, există multe efecte pozitive asupra sănătății dacă această practică este implementată.

Beneficiile asigurate de acest obicei

Îmbunătățiți somnul

Îmbunătățiți somnul

Dormitul gol este bun pentru sănătatea ta deoarece conform mărturiilor celor care experimentează această practică, somnul este îmbunătățit.

Acest lucru se datorează faptului că temperatura corpului tinde să scadă și atunci când porți haine modifici acest ciclu. Un motiv pentru care petrecem adesea noaptea răsturnându-ne în pat, fără să știm dacă ne este cald sau frig.

Acesta împiedică dezvoltarea bacteriilor

Potrivit unor studii, dormitul gol ar ajuta la prevenirea dezvoltării agenților patogeni precum bacteriile și ciupercile . Dormitul fără haine limitează transpirația care, la rândul său, provoacă dezvoltarea ciupercilor în zonele umede ale corpului.

Stimulează pierderea în greutate

Cei care nu pot beneficia de un somn bun tind să se îngrașă. Lipsa somnului are un efect direct asupra leptinei și grelinei , hormoni care reglează apetitul.

În plus, lipsa somnului favorizează secreția de insulină care depozitează grăsimi și poate provoca diabet de tip 2. Dormitul bine stimulează pierderea în greutate.

Îmbunătățește-ți relația cu partenerul tău

Îmbunătățește-ți relația cu partenerul tău

Dormitul gol lângă partenerul tău promovează un sentiment mai mare de intimitate și securitate, creând astfel o legătură mai strânsă. Apoi contactul pielii cu corpul persoanei iubite favorizează secreția de oxitocină , adică hormonul iubirii.

Dormitul gol este bun pentru sănătatea ta: alte motive bune să o faci

Crește energia

După o noapte fără somn, te trezești lipsit de energie și vitalitate și ești mai iritabil și mai capricios. Când corpul este obosit, efectele sunt resimțite și de minte. Dormitul gol ar îmbunătăți calitatea somnului, oferind posibilitatea de a te trezi mai în formă și plin de vitalitate.

Reduce senzațiile de durere

Dormitul gol stimulează circulația sângelui și ajută la reducerea senzațiilor dureroase, în special în zona abdominală. Deci se dovedește a fi un fel de tehnică analgezică pentru ameliorarea durerii.

Ajută la întinerirea pielii

Un somn bun este recomandat ca tratament de înfrumusețare din mai multe motive. Cand te culci goala iti lasi pielea sa respire pentru a-i stimula intinerirea.

Pielea se regenerează mult mai repede atunci când nu este acoperită. Glandele sebacee sunt astfel capabile să acționeze mai eficient. În consecință, organismul tinde să absoarbă nutrienții mai repede și metabolismul se îmbunătățește.