Dureri de picioare iarna si dureri osoase: cauze si remedii naturiste


Dureri de picioare iarna și dureri de oase: cauze și remedii – Parțial din cauza climei și parțial pentru că ne mișcăm în medie mai puțin, putem suferi de dureri de picioare iarna mai mult decât vara. Daca se intampla acest lucru este bine sa ne intrebam daca nu avem boli reumatismale pentru ca sunt bolile care pun cele mai multe probleme in acest sezon. Numele este puțin înfricoșător, dar în această mare familie de patologii găsim diverse tipuri de probleme.

Osteoartrita , de exemplu, și toate celelalte boli de degenerare articulară, dar și boli inflamatorii care duc apoi la leziuni la nivel articular .

Iarna, cu temperaturile sale reci, este dușmanul celor care suferă de inflamație pentru că de obicei scade cu temperaturi mai calde sau dacă se folosește articulația afectată.

Dureri de picioare iarna: de ce

Durerea de picioare iarna poate fi, așadar, o manifestare a acestor boli reumatismale pe care clima rece le exacerbează mai mult ca niciodată. Nici măcar umiditatea nu ajută și chiar cei care suferă de dureri de spate sau de articulații în general știu bine acest lucru. Deseori vorbim despre reumatism în general, când toamna vine deja și vara este doar o amintire, dar există patologii mai complexe de luat în considerare, pe care le numim adesea reumatism și neglijență. Pot fi patologii acute și cronice care afectează adesea picioarele și articulațiile acestuia, sau și alte articulații, tendoane sau grupe musculare: poliartrita reumatoidă și febra reumatică.

Dureri de picioare iarna: cauze

Febra reumatică este o boală inflamatorie care nu afectează picioarele și începe de la o infecție a tractului respirator precum amigdalita sau faringita. Situațiile de frig și umezeală exacerbează simptomele care afectează adesea articulațiile. Sunt anticorpii produși de sistemul imunitar care, în loc să lupte cu microorganismul patogen, atacă articulațiile, inima și țesutul subcutanat.

Artrita reumatoidă ne poate afecta picioarele și este destul de dureroasă. Pentru a-l diagnostica este necesar să faci analize de sânge și să vezi dacă un autoanticorp cunoscut sub numele de factor reumatoid este prezent. Această boală face parte din categoria autoimună, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar începe să facă opusul a ceea ce ar trebui. În loc să protejeze corpul uman de pericolele externe, atacă componentele sale, vizând în special cele mai mici articulații precum cele ale mâinilor și picioarelor. Simptomele sunt durere severă, umflare și rigiditate. Este foarte important să abordăm imediat această boală cu o terapie atentă care, dacă este neglijată, poate provoca deformarea progresivă a oaselor și deci și probleme de mers și de mișcare până la limitarea autonomiei noastre de acțiune.

Dureri de picioare iarna și dureri de oase

Dacă avem noroc, durerile noastre de picior din timpul iernii pot fi dureri osoase cauzate de osteoartrită. Totuși, provoacă și multă durere și poate îngreuna mișcarea.Este o patologie cronică care afectează picioarele, genunchii, coloana vertebrală și mâinile.

O rutină zilnică proastă, un stil de viață excesiv de sedentar sau o postură incorectă pot crește durerile osoase. Sa incercam sa ne facem o poza zilei prin identificarea unor momente in care petrecem prea mult timp la birou sau in pozitii statice, sau efectuam miscari repetitive. Este bine sa ne planificam momente in care sa facem activitate fizica si intre timp sa monitorizam cat suntem inca astfel incat sa ne asumam o postura corecta.

La birou încercăm să ne ridicăm și să ne plimbăm pe birou pentru a ne întinde picioarele la fiecare treizeci de minute petrecute stând. Ar fi grozav să includem o plimbare afară sau puțin timp de sală în zilele noastre.

Acasă, dacă facem ordine în mizeria sau facem curățenia, acordăm atenție mișcării greutăților și nu facem gesturi nepotrivite.

În pat încercăm să relaxăm toți mușchii. În special pentru picioare poate fi riscant să le îndreptăm spre margine sau să le ținem încordate, de multe ori nu ne dăm seama dar apoi ne rănesc.

Dureri de picioare… întotdeauna

Din păcate, durerile de picioare nu apar doar iarna, ci ne pot bântui și vara. În acest caz cauzele pot fi diferite: musculo-scheletice, vasculare, neurologice sau dermatologice. Dacă este o problemă musculo-scheletică, durerea afectează articulațiile sau tendoanele, dar poate, după cum am văzut, să fie legată și de prezența artritei, sau de alinierea proastă a gleznelor, hallux valgus sau deget-ciocan.

Unele dureri de picior sunt de origine traumatică și sunt legate de o leziune a țesuturilor moi, cum ar fi o entorsă a gleznei sau chiar o posibilă fractură. Originea vasculară include și simptome precum insuficiența arterială și ateroscleroza. Când cauzele sunt neurologice, pot consta în neuropatii sau sindromul tunelului tarsal.

Dacă am exclus toate acestea, există și alte ipoteze precum cea a unei infecții bacteriene a pielii sau a inflamației pe scară largă a țesuturilor moi ale gleznei și piciorului.

Dureri ocazionale de picioare: acordați atenție pantofilor

Pantofii pot fi o cauză majoră a durerilor ocazionale ale picioarelor . Durerea poate apărea în diferite locuri: poate apărea pe talpa piciorului, pe copt sau lângă călcâi sau în partea superioară a degetelor de la picioare. În ultimele două cazuri problema poate fi generată de „frecarea” repetată a părții dureroase de suprafața pantofului pe parcursul zilei. Din acest motiv cred că încălțămintea este unul dintre puținele produse care este întotdeauna mai bine să le cumperi într-un magazin și nu online, fie că sunt pantofi pentru a merge la serviciu sau pentru a face activitate fizică.

Adesea, atunci când ne-am achiziționat o pereche de pantofi care ne provoacă durere, pentru a nu recunoaște că am făcut o achiziție greșită, continuăm să-i purtăm , poate aplicand tencuieli sau diverse suporturi care de cele mai multe ori se dovedesc a fi doar paliative. .

Sfatul nostru este in schimb sa cumperi o alta pereche de pantofi si sa „ti amintesti bine de lectie si risipa de bani pentru viitor” pentru a nu mai face aceeasi greseala.

Menținerea picioarelor noastre sănătoase este foarte importantă, iar pantofii sunt o achiziție care trebuie făcută întotdeauna rațional, luând în considerare confortul și nu doar estetica.