Experții sfătuiesc să nu bei cafea când te trezești pe stomacul gol și explică de ce


Cafeaua este una dintre cele mai băuturi băuturi din lume întrucât reprezintă un moment de împărtășire și relaxare, dar după părerea unor oameni de știință ar fi indicat să renunți la cafea imediat ce te trezești din diverse motive.

Acest nectar negru este răspândit în întreaga lume, iar consumul global de cafea atinge cifre impresionante în fiecare an, potrivit datelor raportate de Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite .

Difuzarea sa pe scară largă și consumul relativ la scară globală ne determină să ne întrebăm despre beneficiile și potențialele riscuri pentru sănătate asociate cu această băutură.

Lumea științifică continuă să dedice mai multe studii clinice asupra cafelei pentru a stabili aspectele pozitive și negative ale acesteia.

Consumul de cafea: beneficii și potențiale riscuri pentru sănătate

Numeroase studii au dezvăluit, de fapt, destul de multe beneficii care pot fi atribuite acestei băuturi, în special au fost analizate virtuțile ei sănătoase legate de conținutul de cofeină și antioxidanți .

Printre efectele pozitive asupra sănătății se numără capacitatea sa de a: stimula memoria, regla glicemia, contracarează constipația, acționează ca un stimulent pentru organism.

Experții au evidențiat și acțiunea sa vasoconstrictivă care acționează asupra arterelor cerebrale, permițând ameliorarea migrenelor.

Ca orice ingredient activ, cofeina are și efecte negative asupra sănătății, așa că ar trebui să bei cafea cu moderație.

De exemplu, se știe că cafeaua inhibă somnul prin scăderea secreției de melatonină , un hormon care favorizează adormirea.

Conform altor opinii științifice, băutura tinde să expună la un risc mai mare de avorturi spontane și de nașteri morti, de unde și contraindicația sa în caz de sarcină.

În plus, a fost observată o corelație între consumul excesiv de cafea și dezvoltarea cancerului colorectal .

Daunele legate de consumul băuturii depind nu numai de componentele cafelei , ci și de modul de consum, deoarece s-au constatat potențiale daune dacă bei cafea imediat ce te trezești pe stomacul gol.

nu mai bea cafea pe stomacul gol

Potențiale riscuri pentru sănătate dacă sunteți obișnuit să beți cafea pe stomacul gol

A bea o ceașcă de cafea pe stomacul gol prezintă riscuri dăunătoare pentru organism, deoarece poate provoca anumite afecțiuni pe termen lung.

În primul rând, când cofeina ajunge în sistemul digestiv , stimulează secrețiile acide ale stomacului, care provoacă: iritații gastrice, contracții intestinale, contracții ale vezicii biliare.

În plus, cafeaua necesită secreția de acid clorhidric , care este folosit pentru a descompune alimentele, ceea ce interferează cu procesul normal de descompunere a alimentelor, deoarece secreția are loc înainte de ingerare.

Ca urmare, alimentele se blochează în stomac, declanșând consecințe precum balonarea și inflamația intestinelor.

Consumul de cafea pe stomacul gol poate duce, de asemenea, la frisoane, frisoane și schimbări de dispoziție, avertizează dr. Adam Simon , directorul medical al PushDoctor.co.uk .

În plus, cafeaua poate crește și simptomele legate de anxietate , dar în același timp modifică ritmul cardiac și te face mai iritabil și mai puțin concentrat.

Potrivit experților, consumul de cafea imediat după trezire tinde să crească nivelul de cortizol , modificându-și ceasul biologic și, de asemenea, nivelul de stres, care pe termen lung poate expune la un risc mai mare de cancer de colon.

Pentru a evita efectele negative asupra sănătății, este necesar să se consume această băutură într-un mod moderat în funcție de vârsta, nevoile și starea de sănătate a cuiva, evitând totuși consumul de cafea pe stomacul gol.