Iată cele 9 alimente cele mai bogate în colesterol!


Colesterolul este prezent în mod natural în corpul nostru pentru a asigura buna funcționare a acestuia. Prin urmare, nu este dușmanul său, mai ales că este necesar să se distingă și colesterolul bun (HDL) de colesterolul rău (LDL) care favorizează acumularea de grăsime pe pereții arteriali. În exces, colesterolul favorizează bolile cardiovasculare (infarctul miocardic) și accidentele cerebrovasculare (ACV). Pentru a evita să ajungi cu pereții arterelor înfundați, este deci necesar să-ți adaptezi puțin alimentația, în special ai grijă de alimentele cele mai bogate în colesterol.

Cu toate acestea, acestea nu ar trebui eliminate complet din dieta dvs. de scădere a colesterolului . Acestea oferă vitamine esențiale, minerale și oligoelemente. Cu toate acestea, ca toate lucrurile bune, alimentele delicioase care compun această listă ar trebui consumate cu moderație.

1) Carnea roșie nu se amestecă bine cu colesterolul

friptură de vită carne roșie

Miel, vită, oaie… Carnea roșie este bogată în colesterol și grăsimi saturate. De exemplu, o singură porție de carne de vită tocată care este 80% carne slabă vă va oferi nu mai puțin de 80 mg de colesterol . Un alt motiv bun pentru a avea un consum rezonabil de carne rosie !

2) Mâncăruri prăjite: ai grijă și dacă ai grijă de colesterolul tău

cartofi prajiti

Cartofi prăjiți, gogoși, nuggets, chifle de primăvară etc. Alimentele prăjite absorb o parte din uleiul de gătit. Apoi devin deosebit de grase, calorice și bogate în colesterol. 100 g de pui prăjit oferă nu mai puțin de 113 mg de colesterol și 4,3 g de grăsimi saturate.

3) Carne procesată

cârnați de mezeluri

Cârnații, pateurile (foie gras etc.) și mezelurile (cârnați, șuncă, slănină etc.) sunt alimente foarte procesate, care nu numai că sunt bogate în aditivi și sare, ci și în colesterol.

4) Ouă

ouă cu coajă

Cu aproximativ 211 mg de colesterol și 1,61 g de grăsimi saturate, mai ales în gălbenușul de ou, un ou mare asigură aproape 70% din aportul zilnic recomandat de colesterol (300 mg/zi pentru o persoană sănătoasă). Desigur, acest aliment oferă multe vitamine și nutrienți buni. De asemenea, asta arată încă o dată că se poate distra cu o mâncare și că poate fi benefică, dar că nu va fi necesar să nu se abuzeze de el.

5) brânci

organe crude de ficat

Organele (capul și creierul și rinichii) sunt alimente bogate în colesterol, deși au un conținut relativ scăzut de grăsimi saturate.

6) Produse lactate

lactate

Deși nu este neapărat necesar să încetezi să-l consumi, este totuși necesar să eviți să nu abuzezi de cantități, fie că este vorba de brânză, smântână, unt, lapte sau înghețată. De exemplu, brânza conține în medie 90 mg de colesterol la 100 g . De asemenea, poti apela cat mai repede la branzeturi mai putin bogate in lipide (dar 100% placere) precum cancoillotte sau mozzarella si inlocuiesti untul cu margarina.

7) Produse de patiserie și produse de patiserie

produse de patiserie rulada de ciocolata mic dejun

Prin combinarea produselor lactate, unt, ulei și/sau ouă, produse de patiserie și produse de patiserie pot exploda rapid contoarele în ceea ce privește colesterolul și grăsimile saturate. Numărați în medie 72 mg de colesterol pentru 100 g de produse de patiserie. Așadar, din discuție să te privezi de el, dar dacă ai deja colesterol, rezervă aceste dulciuri pentru câteva ocazii speciale.

8) Somon

somon sălbatic

Este adesea menționată ca fiind un aliment sănătos și foarte bun pentru sănătate. Cu toate acestea, cu 109 mg de colesterol și 6,04 g de grăsimi saturate pentru 500 g de file de somon atlantic, nu poți să-l mănânci decent în fiecare zi!

9) Crustacee și crustacee

crustacee fructe de mare crustacee

Deși foarte sărace în grăsimi saturate, crustaceele și crustaceele conțin mult colesterol, mai ales în capul lor. Acest lucru se referă în special la fructele de mare, cum ar fi creveții, crabul sau chiar scoici.

Alte alimente nerecomandate pentru a nu crește colesterolul:

Este dificil să faci o listă exhaustivă a alimentelor dăunătoare în cazul colesterolului. Cu toate acestea, la această listă putem adăuga:

Ulei de arahide si ulei de nuca de cocos
Alcool si bauturi zaharoase precum sifone si sucuri de fructe
Chips si biscuiti
Dar si alimente procesate in general (prajituri, preparate gata, etc.) si maioneza.

Pentru a menține un nivel sănătos de colesterol, trebuie înainte de toate să adoptați o dietă echilibrată și variată, bogată în fructe, legume și fibre. Și mai presus de toate, profitați la maximum de preparatele de casă pentru a limita alimentele industriale care sunt foarte grase și dăunătoare sănătății tale vasculare. De asemenea, se recomandă adesea să schimbați toate grăsimile saturate cu grăsimi nesaturate.