Medicii le cer părinților să nu mai dea Cola copiilor și le explică motivele


Majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de consecințele pe care le generează consumul de băuturi carbogazoase, din aceste motive medicii din întreaga lume le cer părinților să nu mai dea Coca Cola copiilor.

Ce se întâmplă cu organismul când bei orice băutură carbogazoasă? Mulți nu știu care sunt efectele secundare, deși experții în nutriția copiilor recomandă apa ca fiind cea mai bună alegere pentru hidratarea copiilor.

Astăzi, numărul copiilor și adulților care consumă băuturi carbogazoase este foarte mare.

Din acest motiv, farmacistul Niraj Naik a decis să facă publice informații despre ce se întâmplă în organism atunci când consumi băuturi răcoritoare. În blogul său, farmacistul Renegade a oferit o diagramă exhaustivă.

Poziția adversă față de Cola pe care nu ar trebui să o oferi copiilor tăi este că băutura distruge oasele copiilor, împiedicând dezvoltarea.

Această afectare afectează și adulții, dar are mai mult efect asupra copiilor. Acest lucru se datorează faptului că sifonul și substanțele sale chimice au capacitatea de a dizolva nutrienții organismului folosiți pentru a întări dinții și oasele.

Obezitatea infantilă: corelația directă cu consumul frecvent de băuturi carbogazoase

A da băuturi carbogazoase copiilor tăi este dăunător deoarece acestea sunt alcătuite din zaharuri precum zaharoza, glucoza, fructoza.

După cum confirmă diferite studii, există o legătură între creșterea consumului de băuturi răcoritoare și creșterea obezității în lume.

În medie, dacă consumi un litru pe zi timp de trei săptămâni, te îngrași cu un kilogram.Reclame

Iata care sunt motivele raspandirii obezitatii infantile, care insa nu ignora un stil de viata sedentar si lipsa activitatii fizice.

Copiii petrec mult timp în fața televizorului și jucându-se jocuri video, în timp ce consumă băuturi carbogazoase.

Acești factori duc la o scădere a cheltuielilor de energie și la o creștere a consumului de energie care expune obezității.

Prin urmare, experții în nutriție pentru copii recomandă să nu dați Coca Cola copiilor dumneavoastră sau alte băuturi răcoritoare cu sau fără gaze.

Un alt efect negativ este că băuturile carbogazoase au un efect de sațiere mai scăzut decât apa. Așadar, consumul acestor băuturi crește cantitatea de calorii asimilată, expunându-i pe cei mici la supraponderalitate și obezitate.

Medicii le cer părinților să nu le ofere copiilor băuturi carbogazoase pentru a păstra și sănătatea dinților lor.

Aceste băuturi sunt acide, așa că dăunează mai mult sănătății dentare.

În placa dentară există o bacterie care transformă zaharurile conținute în sifon pentru a produce acid lactic. În primele zece minute de consum, această substanță face ca smalțul dentar să se dizolve, provocând găuri.

Ce se întâmplă cu organismul după ce consumi aceste băuturi cu sifon

Deja în primele minute de la consumarea unei cutii de sifon, sau a altor băuturi răcoritoare cu gaz, care conține echivalentul a 10 linguri de zahăr, riști diverse daune.

După 20 de minute excesul de zahăr începe să acționeze asupra organismului . Există o creștere a insulinei și tot zahărul intră în sânge. Acest lucru face ca ficatul să lucreze prea mult, ceea ce ajunge să transforme tot zahărul în grăsime.

După aproximativ 40 de minute de la consumul de băuturi carbogazoase, se înregistrează absorbția completă a cofeinei. Astfel, tensiunea arterială crește, iar receptorii de adenozină din creier devin blocați, prevenind astfel somnolența.

Apoi, la 60 de minute de la ingerare, metabolismul crește datorită acidului fosforic care susține calciul, magneziul și zincul în intestin.

După 70 de minute începe funcția diuretică a cofeinei, așa că simți nevoia să mergi la baie. Zincul, magneziul și calciul sunt eliminate prin urină.

Apoi, după 80 de minute, organismul elimină toată apa ingerată. Se creează un fel de șoc din cauza zaharurilor consumate în exces.

Chiar și starea de spirit suferă mutații, suferă de lentoare și iritabilitate. Cei care beau Coca Cola și alte băuturi carbogazoase trec de la excesul de energie la lipsa acesteia.