Moduri pentru a stimula sistemul imunitar si metabolismul


Bunăstarea mintală și un sistem imunitar rezistent merg mână în mână. Iată ce să mănânci, să gătești și să faci pentru a rămâne puternic.

Hrănește-ți intestinele

Fără îndoială că ai auzit despre trilioanele de microbi care se află în intestinul tău, cunoscuți sub numele de microbiota intestinală? Acum știm că pot face sau distruge un sistem imunitar sănătos. De fapt, 70% din imunitatea noastră se bazează pe o microbiotă intestinală diversă și sănătoasă.

Acum, mai mult ca niciodată, hrănește-ți intestinul cu alimentele potrivite: Gândește-te la o varietate de alimente vegetale integrale, cu un accent special pe Prebiotice, adică alimente bogate în tipurile de fibre fermentabile.

Preferatele mele: ceapa, usturoiul, sparanghelul, anghinarea, varza de Bruxelles, cerealele integrale (cum ar fi farro si orezul negru) si fasolea.

Amplificați vitaminele C, D și zinc

Poate fi tentant să începeți să introduceți pachete de pulberi de vitamina C gazoase în băuturi pentru a crește imunitatea. Dar adevărul este că vitamina C este mai bine absorbită prin alimente decât prin suplimente. În schimb, gătiți generos cu lămâi și lime (sucul și coaja) și bucurați-vă de cel puțin 2 bucăți de fructe bogate în vitamina C pe zi.

Hidratează, hidratează, hidratează

Este bine să începi ziua cu o cafea și să închei cu ceva mai festiv, dar pentru a-ți menține creierul sănătos, ar trebui să bei cel puțin 2 litri de apă pe tot parcursul zilei. A rămâne hidratat te face mai bine echipat pentru a lupta împotriva infecțiilor virale și îți oferă energia necesară pentru a face mișcare în fiecare zi.

Alimente calmante pentru mintea și sănătatea ta

Știați că anumite alimente vă pot ajuta să faceți față sentimentelor de stres? Alimentele care slăbesc sistemul imunitar pot crește, de asemenea, nivelul de anxietate, motiv pentru care este deosebit de important să fii atent la ceea ce mănânci dacă suferi de anxietate. Dacă te confrunți cu mai multă anxietate, caută alimente care te pot ajuta să atingi echilibrul mental, emoțional și fizic.

Cofeina și zahărul sunt doi mari vinovați atunci când vine vorba de a accentua anxietatea. Alcoolul este altul. Încearcă unele dintre aceste alimente calmante care stimulează imunitatea pentru a oferi corpului tău un instrument util pentru anxietate:

  • Turmeric: Antioxidanții găsiți în turmeric pot combate depresia și inflamația.
  • Ciocolată neagră: Vederea ciocolatei pe această listă are probabil un efect calmant propriu, dar flavonoidele găsite în acest tratament dulce sunt, de asemenea, importante pentru a ajuta fluxul de sânge către creier. Ciocolata neagra este o sursa buna de cacao, care iti ajuta memoria.

[wmls name=”Sanatate” id=”1″]