Suplimente pe bază de extracte de plante pentru a contracara efectele menopauzei


Menopauza este o faza foarte delicata prin care trebuie sa treaca orice femeie, in general intre 45 si 55 de ani .

Intrand in menopauza, cantitatea de estrogen prezenta in sange scade ca urmare a incetarii activitatii ovariene si pot aparea unele tulburari.

Cele mai frecvente 10 tulburări cauzate de menopauză

Pot exista aproximativ douăzeci de tulburări care apar odată cu menopauză și variază de la persoană la persoană. Mai jos vom enumera cele 10 probleme care apar cel mai frecvent din punct de vedere statistic:

  • Tulburarea resimțită de majoritatea femeilor care intră în menopauză constă în senzația de adevărate bufeuri, resimțită mai ales noaptea când pot apărea și transpirații intense. Consecința acestei tulburări este o calitate mai proastă a somnului care devine mai puțin neregulată.
  • Al doilea efect secundar al menopauzei care apare adesea este tendința de a crește în greutate și, parțial, ca o consecință, de a se simți mai obosit și obosit.
  • În special în stadiile incipiente ale menopauzei, există adesea iritabilitate generală asociată cu schimbări bruște de dispoziție.
  • Episoadele în creștere de dureri de cap sunt o altă manifestare recurentă a menopauzei.
  • La locul de muncă există o posibilă dificultate în menținerea concentrării și poate apărea uitarea.
  • În relația de cuplu, un dezavantaj al menopauzei care trebuie gestionat este scăderea dorinței sexuale.
  • Nevoia de a urina mai des este o altă tulburare neplăcută, având drept consecință nevoia uneori de a întrerupe somnul pentru a merge la baie.
  • Menopauza poate duce, de asemenea, la disconfort muscular și dureri articulare mai frecvente.
  • Un alt efect este acela de a simți o senzație de tensiune în sâni, mai ales în stadiile incipiente ale menopauzei.
  • Ultima tulburare care poate fi interpretată și ca o consecință a disconforturilor menționate mai curând este apariția unei creșteri a stărilor anxioase și a eventualelor situații de depresie.

Cum să faci față menopauzei

Convingerea noastră este că punctul de plecare pentru depășirea tulburărilor generate de menopauză este legat în primul rând de o abordare psihologică corectă .

Menopauza este o etapă a vieții cu care trebuie să se confrunte fiecare femeie și „a ține cont” de posibilitatea de a avea unele sau toate tulburările pe care le-am enumerat este primul pas în abordarea și contracararea acestora.

Abilitatea de a accepta nu trebuie înțeleasă ca resemnare pasivă, ci ca conștientizare a unei noi etape din viața cuiva care trebuie gestionată cu acțiuni oportune.

Rolul fundamental al unei alimentații corecte în gestionarea menopauzei

O alimentație sănătoasă și echilibrată se numără cu siguranță printre prioritățile care trebuie luate în considerare pentru a aborda și atenua tulburările legate de menopauză.

Va fi necesar să vă asigurați că dieta dumneavoastră include alimente bogate în vitamine, săruri minerale și fibre, evitând alimentele bogate în săruri și asigurând cu atenție o hidratare adecvată pe tot parcursul zilei.

Dacă credeți că în primii 3 ani de la intrarea în menopauză structura osoasă a corpului unei femei este redusă cu aproximativ 20%, veți înțelege cu ușurință cât de esențială devine creșterea aportului de calciu și vitamina D.

Terapia de substituție hormonală poate ajuta, de asemenea, la protejarea organismului feminin de osteoporoză și boli cardiovasculare, dar prescrierea ei trebuie să aibă loc întotdeauna în urma unui control medical amănunțit care ia în considerare toate avantajele și dezavantajele.

Suplimente pentru a contracara unele consecințe ale menopauzei

Pentru a contracara consecințele menopauzei, sunt disponibile și suplimente specifice care pot fi achiziționate fără prescripție medicală.

De exemplu , Valdispert menopauza, suplimentul de menopauză pe bază de extracte de plante este un produs util pentru favorizarea adormii (mulțumită prezenței melatoninei), pentru facilitarea drenării excesului de lichide și pentru combaterea bufeurilor (mulțumită prezenței mateului) și pentru a reduce senzația de oboseală și oboseală, asigurând și menținerea funcționalității mușchilor și oaselor (mulțumită prezenței magneziului).

Alimente de evitat în timpul menopauzei

O dietă sănătoasă , pe lângă faptul că oferă unele alimente recomandate, sugerează și evitarea anumitor alimente și băuturi care pot fi deosebit de nerecomandate odată cu debutul menopauzei, cum ar fi toate alimentele care conțin zaharuri rafinate sau grăsimi hidrogenate.

De asemenea, evitați băuturile carbogazoase și băuturile răcoritoare care conțin zahăr.

Beneficiile activității sportive în timpul menopauzei

Pentru a completa lista de sfaturi pentru o strategie câștigătoare de combatere a tulburărilor declanșate de menopauză nu putem să nu menționăm importanța practicării unei activități sportive moderate, dar constante.

Beneficiile sunt notabile și pe diferite niveluri: îmbunătățirea stării de spirit, întărirea sistemului imunitar și a sistemului musculo-scheletic, regularizarea ciclului somn-veghe, hrănirea dorinței sexuale, digestie mai bună și menținerea unei greutăți sănătoase.