Top zece antibiotice naturale sigure și eficiente


Anumite substanțe naturale au proprietăți antibacteriene, dar care sunt sigure de utilizat și când ar trebui să le folosească o persoană? În acest articol, ne uităm la dovezile din spatele șapte dintre cele mai bune antibiotice naturale.

1. Usturoi

Culturile din întreaga lume au recunoscut de mult usturoiul pentru puterile sale preventive și curative.

Cercetările au descoperit că usturoiul poate fi un tratament eficient împotriva multor forme de bacterii, inclusiv Salmonella și Escherichia coli ( E. coli ). Usturoiul a fost chiar luat în considerare pentru utilizarea împotriva tuberculozei multi-rezistente la medicamente .

2. Miere

Încă din vremea lui Aristotel, mierea a fost folosită ca unguent care ajută la vindecarea rănilor și pentru a previne sau elimină infecția.

Efectele antibacteriene ale mierii sunt de obicei atribuite conținutului său de peroxid de hidrogen. Cu toate acestea, mierea de manuka luptă împotriva bacteriilor, deși are un conținut mai scăzut de peroxid de hidrogen.

Un studiu din 2011 a raportat că cel mai cunoscut tip de miere inhibă aproximativ 60 de feluri de bacterii. De asemenea, sugerează că mierea tratează cu succes rănile infectate cu Staphylococcus aureus rezistent la meticilină.

3. Ghimbir

De asemenea, comunitatea științifică recunoaște ghimbirul ca antibiotic natural. Mai multe studii, inclusiv unul publicat în 2017, au demonstrat capacitatea ghimbirului de a lupta cu multe tulpini de bacterii.

Cercetătorii explorează, de asemenea, puterea ghimbirului de a combate răul de mare și greața și de a scădea nivelul zahărului din sânge.

4. Echinacea

Nativii americani și alți vindecători tradiționali au folosit echinacea de sute de ani pentru a trata infecțiile și rănile. Cercetătorii încep să înțeleagă de ce.

Un studiu publicat în Journal of Biomedicine and Biotechnology raportează că extractul de Echinacea purpurea poate ucide multe tipuri diferite de bacterii, inclusiv Streptococcus pyogenes (S. pyogenes).

Echinacea poate lupta, de asemenea, cu inflamația asociată cu infecția bacteriană.

5. Cuisoare

Cuișoarele au fost folosite în mod tradițional în procedurile dentare. Cercetările descoperă acum acel extract de apă de cuișoarepoate fi eficient împotriva multor tipuri diferite de bacterii, inclusiv E. coli .

6. Oregano

Unii cred că oregano întărește sistemul imunitar și acționează ca un antioxidant. Poate avea proprietăți antiinflamatorii.

În timp ce cercetătorii nu au verificat încă aceste afirmații, unele studii arată că oregano arata ca ar fi mai degraba in lista antibioticelor naturale, în special atunci când se transformă într-un ulei.


0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *